Ketjupussipakkauskoneen tuoteoikeudet – Metecno Oy

Ketjupussipakkauskoneen tuoteoikeudet Metecno Oy:lle

04.09.2020

Pitkään teollisuuden pakkauskoneita valmistanut ja myynyt Jujoma Oy:n toimitusjohtaja Juhani Ikonen on päättänyt siirtyä eläkkeelle ja samassa yhteydessä myydä suunnittelemansa ketjupussipakkauskoneen tuoteoikeudet Metecno Oy:lle. Sopimuksen mukaisesti Metecno Oy valmistaa, myy ja vastaa ketjupussipakkauskoneen tuotekehityksestä jatkossa Suomessa.

Ketjupussipakkauskoneen juuret juontavat 2000-luvun alkupuolelle, jolloin Juhani myi konetta Kepakko-nimellä. Useat messut ja ulkomaatkin tulivat tutuiksi pakkauskonetta tarvitsevia tavatessa. Jujoma Oy:n palvelutarjontaan kuului pitkään myös monet muut tuotteet, mutta lopulta syntyi päätös keskittää yrityksen voimavarat vain ketjupussipakkauskoneeseen vuonna 2012. Pitkän kehitystyön tuloksena vuonna 2009 lanseerattu pakkausratkaisu on löytänyt hyvän jalansijan pakkausmarkkinoilta ja tarve ratkaisun valmistukselle on kasvava.

”Kone itsessään on yksinkertainen, huoliteltu ja tehokas, mutta kuten kaikki muutkin laitteet, sitä pitää oppia käyttämään, säätämään ja huoltamaan. Vaikka luovunkin itse tuotteesta, jatkan vielä koneiden käyttö-, huolto- ja varaosapalvelua”, tuumii Juhani. ”Tai no, taitaa Metecno pian saada nekin hommat”, lisää hän nauraen.

”Juhani on suunnitellut hienon koneen, jota on innostavaa lähteä edelleen kehittämään”, lisää Matti Metsähonkala. ”Kun hän katsoi meidän olevan sellainen yritys, jolle voisi luovuttaa elämäntyönsä jatkon, ei tarjotusta kunniasta voinut tietenkään kieltäytyä. Olemme jo viimeisimpään koneeseen tehneet muutamia parannuksia ja yrityksemme periaatteiden mukaisesti emme tyydy niihin, vaan jatkamme kehitystyötä jokaisen esiin nousevan tarpeen pohjalta. Noin 40 myytyä konetta kertoo määränä siitä, että kone on ratkaisuna tarpeellinen ja kiinnostava.”

Tiedustelut pakkauskoneesta

Matti Metsähonkala, toimitusjohtaja
020 741 6210
matti.metsahonkala@metecno.fi