Koneenrakennus palveluna – Metecno Oy

Koneenrakennus palveluna Pirkanmaalta ympäri Suomea | Metecno Oy.

Koneenrakennus palveluna

11.06.2024

Koneenrakennus tuo sanana mielleyhtymän suurista brändeistä ja tehtaista, joissa valmistetaan massatuotantona koneita jälleenmyyntiin. On kuitenkin toinenkin näkökulma, joka tarjoaa etenkin suomalaisille yrityksille enemmän joustavuutta ja tehokkuutta: koneenrakennus palveluna, jossa asiakas voi vaikuttaa alusta lähtien investoimansa koneen ominaisuuksiin.

Metecno Oy on Nokian Kolmenkulmassa vaikuttava suomalainen koneenrakentaja ja perheyritys, joka on ottanut asiakseen vaalia suomalaisia koneenrakennusperinteitä. Erikoiskonevalmistajana tarjoamme omaan suunnitteluumme perustuvaa koneenrakennusta palveluna kaikille sitä tarvitseville niin suomalaisille kuin ulkomaisille yrityksille.

Miksi valita koneenrakennus palveluna?

Koneenrakennus palveluna tarjoaa PK-yrityksille mahdollisuuden saada omaan tuotantopulmaan räätälöity ratkaisu, joka täyttää millintarkasti heidän lähtötarpeensa.

Palveltuna yritys voi saada koneen, joka on suunniteltu nimenomaan yrityksen omia prosesseja ja tuotteita varten, mikä parantaa tuotannon tehokkuutta ja laatua. Jo ennen mekaniikkasuunnittelumme aloitusta yritys saa sanella toiveitaan koneen toiminnallisuudesta ja muista ominaisuuksista. Suunnittelutyömme aikana tapahtuvat katselmoinnit puolestaan mahdollistavat asiakkaan toivomat muutokset suunnitelmiin ennen varsinaisen valmistusprosessin alkamista.

Yksilöllisen koneen hankinnan myötä yritys hankkii myös itselleen kilpailuedun, kun sen samaa tuotetta tekevällä kilpailijalla ei ole yhtä tehokasta konetta.

Mitä koneenrakentaja voi tarjota?

Ammattitaitoiset koneenrakentajat, kuten Metecno Oy, voivat palvelullaan tarjota asiakkailleen monia etuja.

Koneenrakentajan tärkein tarjoama palvelu on suunnitella ja rakentaa kone alusta loppuun aina lopullista tuotantoympäristöön asennusta myöten. Tämä tarkoittaa, että asiakasyrityksen ei tarvitse huolehtia projektin eteenpäin viemisestä lainkaan, vaan yritys voi keskittyä omaan ydinliiketoimintaansa samalla kun projekti etenee.

Asiantunteva koneenrakentaja voi myös vankalla osaamisellaan tarjota lisäarvoa jakamalla hyödyllisiä näkemyksiä tuotantoympäristön optimoinnista, johon rakennettava kone tullaan integroimaan. Parhaimmillaan koneenrakentaja kykenee jo lähtötiedot saatuaan arvioimaan, onko yrityksen suunnittelema koneratkaisu aidosti tuotantoa eniten kehittävä vai tarvitseeko investointihanke kenties vielä yhden iterointikierroksen.

Miksi kokonaistoimitus on koneenrakennuksessa hyvä vaihtoehto?

Kokonaistoimitus tarkoittaa koko koneenrakennusprosessin hoitamista yhden yrityksen toimesta, mikä tuo mukanaan monia skaalautuvia etuja.

Ensinnäkin, se vähentää viestinnän ja koordinoinnin tarvetta eri toimittajien välillä. Tämä säästää aikaa ja vähentää virheiden mahdollisuutta kuin jos yritys yrittää itse johtaa rakennusprojektia useita alihankkijoita hyödyntäen. Toiseksi, kokonaistoimitus mahdollistaa paremman laadunvalvonnan, kun koko prosessi on yhden yrityksen hallinnassa niin projektitiedon kuin -vastuun osalta.

Lisäksi, kun koneratkaisu toteutetaan kokonaistoimituksena, se voidaan räätälöidä täysin asiakkaan tarpeiden mukaan. Tiiviin yhteistyön kautta kone suunnitellaan ja rakennetaan siten, että se sopii täydellisesti asiakkaan tuotantoprosessiin ja tuotteisiin. Tämä voi parantaa tuotannon tehokkuutta ja laatua merkittävästi.

Lopuksi, kokonaistoimitus voi olla taloudellisesti järkevin vaihtoehto. Vaikka alkuinvestointi voi olla suurempi kuin vakiokonetta ostettaessa, kokonaistoimitus säästää rahaa pitkällä aikavälillä toteutuneen tehokkaamman tuotannon ja selvästi pienempien huolto- ja korjauskustannusten muodossa.

Yhteenveto

Koneenrakennus kokonaispalveluna on tehokas ja joustava ratkaisu teollisuusyrityksille, jotka hakevat nykyisiin tuotantomenetelmiinsä kehittyneempiä ratkaisuja.

Toivottavasti blogikirjoituksemme auttoi sinua ymmärtämään, miksi koneenrakennus palveluna suomalaiselta koneenrakentajalta on tutustumisen arvoinen vaihtoehto tulevaisuuteen katsoville yrityksille. Jos sinulla on palvelustamme mitä tahansa kysyttävää, olethan meihin yhteydessä!


Lisätietoja

sales@metecno.fi / 020 741 5500