Mete-blogit – Koneenrakennuksen ytimessä – Metecno Oy

Mete-blogit

CNC-koneen asennusmittaus – Näin teet sen oikein

16.09.2023

Työstökoneen asennusmittaus on koneenrakennusprosessin kriittinen vaihe, jossa on aidosti ymmärrettävä mittauksen tavoitteet ja miten ne saavutetaan. Lue blogistamme, miten se tehdään oikein!


Datalehti on keskeinen työkalu valmistajan ja asiakkaan välisessä viestinnässä

16.05.2023

Erikoiskoneen kaikki olennaiset tiedot kerätään datalehteen, joka tarjoaa helpon ja aikatehokkaan tavan asiakkaalle perehtyä koneeseen alustavasti. Datalehtiä on monenlaisia, mutta Metecnossa tähdätään tietynlaiseen muotoon.


Perusteellinen as-built -dokumentaatio on tae valmistajan ammattitaidosta

29.03.2023

As-built -piirustukset ovat koneenrakennuksessa yksi tuotehallinnan kulmakivi. Niihin kirjataan kaikki alkuperäisiin piirustuksiin tehdyt muutokset koneen valmistusvaiheessa, mikä koneen elinkaariajattelussa merkitsee useita etuja niin valmistajalle kuin asiakkaalle.


Virtuaalitodellisuus tarjoaa lisäedun teollisuuden ostajalle

16.02.2022

Virtuaalitodellisuus on mekaniikkasuunnittelun moderni työkalu. VR (virtual reality) tuo koneen 3D-mallin suunnittelukatselmukseen uusia ulottuvuuksia niin valmistajalle kuin asiakkaalle. Metecnon tiloissa asiakas näkee koneesta virtuaalimallin ennen kokoonpanon aloitusta.


Huippudynaamisen CNC-koneen anatomia – ”Nopeat liikkeet ovat näyttäviä”

02.12.2021

Huippudynaaminen CNC-kone on liikkeiltään tavallista CNC-jyrsinkonetta huomattavasti nopeampi ja erityisesti suurempiin kiihtyvyyksiin kykenevä CNC-kone. Nopeus mahdollistaa selvästi korkeamman tehokkuuden koneistuksessa ja esimerkiksi lasertyöstössä.


Digitaalinen kaksonen Metecnon menetelmäksi – älykäs mallinnus asiakkaan eduksi

01.07.2021

Digitaalinen kaksonen (digital twin) on ohjelmiston tuottama virtuaalinen simulointimalli, kopio aiotusta koneratkaisusta. Se on fyysiselle lopputulokselle älykäs digitaalinen vastine, jonka hyödyntäminen säästää aikaa, vaivaa ja rahaa.


Esisuunnittelu – teollisuuden kone- ja automaatioratkaisun kivijalka

30.10.2019

Esisuunnittelu on keskeinen osa koneenrakennuksen ja automaatioratkaisun suunnitteluprosessia. Esisuunnittelu tuottaa luotettavan, laadukkaan tarjouksen asiakkaan ongelman ratkaisemiseksi ja yrityksen tuottavuuden parantamiseksi.


Metecno Oy – Teollisuuden erikoiskonevalmistaja jo vuodesta 2008