MeteCNC-vakiokoneet

MeteCNC®-vakiokoneita on tällä hetkellä tarjolla
kahtena eri konseptina, PK ja GANTRY.

 

PK eli pystykarainen ja takajohteinen on edullinen, mutta tukeva peruskone alumiinille ja sitä pehmeämmille materiaaleille. Kone on 3-akselinen, automaattisella työkalunvaihdolla ja sitä saa eri pituuksisina. Langaton tablet-käyttöliittymä ja osaksi koneen runkoa sijoitettu sähkökeskus tekevät koneesta työaloihin nähden kompaktin laitteen, joka ei välttämättä tarvitse lattiaan kiinnitystä vaan on siirreltävä tuotantotilan muutosten mukaan.

 

Kaksiosaisten liukuovien ja irrotettavan väliseinän ansiosta kone voi tehdä työtä toisessa päässä samaan aikaan, kun toista päätä ladataan, jolloin työstö on turvallista eikä sitä tarvitse pysäyttää latauksen ajaksi. Päätyjen luukut mahdollistavat erikoispitkien kappaleiden työstöt ja yläluukut painavan ja pitkän tavaran tuomisen koneelle yläkautta siltanosturilla. Kaukalomainen ja alapuolelta avoin rakenne soveltuu lastukuljettimen tai -kaukalon asentamiseen.

 

MeteCNC®-PK tekniset tiedot:

  • Mitat (LxSxK): 5,0 x 1,2 x 2,4 m (varioitavissa)
  • Liikkeet: X4000, Y500, Z500 (varioitavissa)
  • Tablet-käyttöliittymä
  • Etäyhteys
  • Liitettävissä toiminnanohjausjärjestelmään
  • Päätyluukut ja avattavat päädyt mahdollistavat ylipitkän materiaalin työstön
  • Tuplaovet ja irrotettava väliseinä mahdollistavat ”heiluri”-ajon

 

Vakiokoneen työala ja ominaisuudet ovat helposti laajennettavissa eri tarpeita vastaaviksi.

 

GANTRY on lippulaivamallimme. Se on modulaarinen, noin 2m paloista rakentuva malli. Koneen pituudella ei teoriassa ole rajaa. Maksimi leveys on 6m. Työala voi siis olla esim. 5000mm x 40000mm ja Z-liike 1500mm. Kone voi olla 3 tai 5-akselinen ja se voidaan varustaa lukuisilla eri karapäillä eri tarkoituksia varten. Työkalumakasiini kulkee gantryn mukana ja näin ollen työkalunvaihtoon kuluva aika on lyhyt. Konetta voidaan ohjata kiinteästä pulpetista tai tabletilta, mikä on kätevää jos kone on hyvin pitkä.