Referenssit – Koneenrakennus – Metecno Oy

Referenssit koneenrakennuksesta, erikoiskonevalmistuksesta ja CNC-koneiden suunnittelusta.

Referenssit

Referenssimme koneenrakennuksesta, CNC-koneista, tuotantokoneista ja modernisoinneista ovat osoituksia asiakaslupausten pitämisestä, jopa niiden ylittämisestä.

Referenssit kertovat, miten olemme onnistuneet yhdistämään suomalaisen insinööritaidon, vuosien kokemuksen ja asiakkaidemme määrittämät tarpeet onnistuneiksi erikoiskoneratkaisuiksi.

Lue asiakkaidemme antamat referenssit valmistamistamme ratkaisuista ja yhteistyöstä kanssamme!


”Kumppanuutemme käynnistyi jo vuonna 2020 MeteMAN® Kokoonpanoalustalla, joka osoittautui heti korkealuokkaiseksi. Itse totesin, että nyt tuli taloon ensimmäinen erikoiskone, joka näyttää ”tehtaassa tehdyltä”!

Kaksi seuraavaa automaatioprojektia on ollut helppo aloittaa, kun jo tilatessa tiedän Metecnon ratkaisun vastaavan Ingersoll Randin tarpeisiin. Toinen projekti, koekäyttölaitteisto, mahdollisti täysin uudenlaisen tuotteen valmistuksen siirtämisen Suomeen, ja tarjoaa nyt konsernillemme aivan uuden tason tuotannollisessa koekäytössä.

Viimeisin ratkaisu, MeteMAN® Kokoonpanopyörittäjä, noudattaa Mete-erikoiskoneista oppimaani kaavaa: kone sujuvoittaa työn tekemistä, tarjoaa hyvän työergonomian sekä pienentää ja vakioi valmistuskustannuksia. Koska yhteistyökin Metecnon suunnittelijoiden kanssa on ollut hedelmällistä ja sujuvaa, uskon kumppanuutemme jatkuvan myös tulevissa projekteissa.

Ilari Turkka, Lean Manager
Ingersoll Rand


Referenssi Ulvilasta.

”Metecno Oy:n valmistama CNC-laserhitsauskone nykyaikaisti laserhitsausmenetelmämme. Tuotantomme volyymi on nyt merkittävästi suurempi ja tuotteiden hitsaus tapahtuu kustannustehokkaasti.

Olimme jo aiemmin toteuttaneet laserhitsausta, mutta halusin kehittää tuotantoamme edelleen meille suositellun kumppanin avulla. Niinpä ryhdyimme Metecnon kanssa toteuttamaan omien speksiemme mukaista laserhitsauskonetta, jollaista ei löytynyt maailmaltakaan valmiina. Uniikin CNC-koneen valmistus toi mukanaan haasteita, joihin Metecno kuitenkin löysi aina ratkaisukeinot.

Tämän koneprojektin perusteella voin summata Metecno Oy:n olevan teknisesti korkeatasoinen konevalmistaja, jolla on vankka ymmärrys asiakkaan konetarpeen ratkaisemisesta.”

Juha Haaslahti, toimitusjohtaja
Hollmén & Co Oy


Referenssit Torniosta.

”Tilasimme MeteCNC® Hitsauskiekkosorvin parantamaan hitsauskiekkojemme laatutasoa. Se on osoittautunut laadullisesti erittäin hyväksi CNC-erikoiskoneeksi, joka tuottaa tasalaatuisia hitsauskiekkoja ja täyttää tuotantomme tarpeet päivästä toiseen.

Metecnon kokonaistoimitus onnistui kokonaisuutena hienosti. Vaikka kyseessä oli jo valmis tuote, toivomamme pienet muutostoiveet räätälöitiin onnistuneesti ja käyttöönotto sujui helposti.

Kone on nyt ollut tehokkaassa käytössä miltei vuoden ja käyttökokemuskin on ollut hyvä. Siirtyminen kiekkojen manuaalisesta sorvauksesta Metecnon automatisoituun erikoiskoneeseen on parantanut hitsauskiekkojemme laatutasoa ja nostanut tuotannon käyntivarmuutta.”

J. Keskitalo, kehitysinsinööri
Outokumpu Stainless Oy


”Tarvitsimme erikoiskoneen tekemään kappaleiden kokoonpanoa täysin automatisoidussa tuotantosolussa, jossa kappaleen käsittely tehdään roboteilla. Kokoonpanon tarkkuusvaatimukset olivat haastavat, mutta Metecnon suunnittelijoilta eivät innovatiiviset ideat loppuneet kesken ja yhteistyö toimi todella sujuvasti.

Saimme myös pyytämättä heiltä koneeseen ominaisuuksia, jotka ovat osoittautuneet hyödyllisiksi. Erikoiskoneen ansiosta kokoonpanon laatua voidaan nyt valvoa myös miehittämättömässä ajossa.

Positiivisinta oli, että Metecnon mielenkiinto projektia kohtaan ei loppunut asianmukaiset dokumentaatiot sisältäneeseen laitetoimitukseen vaan yritys pysyi yhteistyössä loppuun asti mukana viilaamassa solun toimivaksi. Palveluntarjoajana Metecno vastasi hienosti tarpeeseemme standardien vaatimukset täyttävästä kokonaistoimituksesta, mihin harvat toimittajat pystyvät.”

Anni Pylkki, tuotannonkehitysinsinööri
AGCO Power Oy


CSI referenssi.

”Metecnon ensimmäisenä asiakkaana olemme tilanneet heiltä erilaisia ratkaisuja jo vuodesta 2008 alkaen. Tänä aikana Metecnon ratkaisut ovat toimineet niin kuin on luvattu aina mekaniikasta automaatioon saakka ja yhteistyö ratkaisujen suunnittelussa on ollut jouhevaa.

Esimerkiksi meille tärkeä kelauskoneen modernisointi täytti kaikki projektille asettamamme tavoitteet. Aiemmin emme saaneet tuotettua tarpeeksi laadukasta tavaraa, mutta Metecnon tekemän modernisoinnin ansiosta kelauskone on nyt erittäin tarkka ja tuottaa korkealaatuista materiaalia.

Erityistä hyötyä meille tuo heidän tarjoamansa mahdollisuus lisätä koneisiin matkan varrella uusia ominaisuuksia tarpeidemme muuttuessa, mitä on myös käytettykin onnistuneesti. Pitkällä kokemuksella tiedän Metecnon osaamisen olevan laajaa ja luotettavaa, joten on helppoa uskoa heidän käsiinsä seuraavankin ratkaisun toteutus. Suosittelen heitä lämpimästi muillekin.”

Jani Korpimäki, CTO
CSI Composites Solutions and Innovations Oy


Hit-Nordic ikkunat referenssi.

”Tarvitsimme vanhaan tuotantokoneeseen modernisointia, sillä ohjausjärjestelmä oli vanhentunut ja sen toiminta oli epävarmaa. Kysyimme ehdotuksia muutamilta yrityksiltä, joista Metecnon esittelemä ratkaisu oli hyvin mietitty ja myös parempi, mitä olimme itse ensin ajatelleet.

Saimme Metecnolta sen, mitä kaipasimme ja nyt meillä on käytössämme toiminta- ja huoltovarma kone, jonka työstöjen tarkkuus on erinomainen. Jälkikäteen ajatellen päällimmäisenä on edelleen mielessä se, miten tarkasti Metecno kuunteli toiveitamme ja aidosti mietti tarpeitamme etsien niihin parasta mahdollista ratkaisua.”

Olli Toiviainen, toimitusjohtaja
Hämeenkyrön Ikkunatehdas Oy


Metecno Oy – Teollisuuden erikoiskonevalmistaja jo vuodesta 2008