Tapahtumat – Teollisuuden erikoiskonevalmistaja – Metecno Oy

Tapahtumat

Green Foam -projektilla kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa – VTT:n demopäivä 16.2.2023

30.01.2023

Metecno Oy on mukana tukemassa Green Foam -hankekokonaisuutta, jossa kehitetään materiaali- ja pakkausratkaisuja muun muassa pakkaus- rakennus- ja komponenttivalmistusaloille. Hankkeessa tehdään kehitystyötä pirkanmaalaisten PK-yritysten kesken ja tuetaan niiden uusiutumista kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa.

Elinkaariajattelun tukeminen on juuri nyt yksi yhteiskunnan ja liiketoiminnan megatrendeistä, eikä syyttä. Muovipäästöt kuormittavat niin ympäristöä, yhteiskuntaa kuin tuotantoteollisuuttakin, ja monissa yrityksissä ongelmaan on herätty niin kierrätyksen kuin materiaalin vastuullisuuden näkökulmasta.

Hankkeen pääpaino

Myös taloudellisesta näkökulmasta uusien innovaatioiden tuottaminen vihreän kasvun ja luonnonvarojen kestävän käytön edistämiseksi on järkevää; säästäen samalla materiaalin käyttöä ne luovat yrityksille uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Green Foam -hankkeessa pääpainotus on käyttää partikkeli- ja ekstruusiovaahdotusta ja pilotoida kevyitä vaahtomaisia termoplastisia polymeerituotteita.

Green Foam on alkanut vuoden 2022 alussa ja se jatkuu kuluvan vuoden elokuuhun asti. ”Erikoiskonevalmistajana Metecno Oy on hyvin kiinnostunut erilaisista uusista tuotantoratkaisuista työstettävään materiaaliin katsomatta ja siksi lähdimme innolla hankkeeseen mukaan”, kommentoi toimitusjohtaja Matti Metsähonkala.

Otimme mielellämme Metecnon projektiin mukaan, sillä innovatiivisen konevalmistajan mukanaolo
luo paremmat edellytykset uusien ratkaisujen toteuttamiselle.”

Senior Scientist Johanna Lahti, VTT

VTT järjestää demopäivän 16.2.2023

VTT järjestää hankkeen puitteissa demotilaisuuden torstaina 16.2.2023 klo 13-15. Tällöin halukkaat pääsevät tutustumaan VTT:n Tampereella sijaitsevaan partikkelivaahdotuksen tutkimusympäristöön.

Koska tapahtumaan voidaan ottaa osallistujia vain rajallinen määrä, osallistujia pyydetään ilmoittautumaan etukäteen maanantaihin 13.2. mennessä osoitteeseen johanna.lahti@vtt.fi. Kirjoita viestin otsikkoon ”GreenFoam demo”.


Lue myös nämä


Koe digitaalinen kaksonen Konepaja 2022 -messuilla

01.11.2022

Metecnolaiset palaavat ammattimessuille 3,5 vuoden tauon jälkeen Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 29.11.-1.12.2022. Ensiesittelemme messuilla Suomen ensimmäisen Siemens SINUMERIK ONElla tehdyn digitaalisen kaksosen uusimmasta MeteCNC®-työstökoneestamme ja aidon SINUMERIK ONEn ohjauspaneelin demolla varustettuna.

Tarjoamme ständillämme ainutlaatuisen mahdollisuuden todella kokea digikaksonen: messuvieraana pääset digitaalisen ohjauspaneelin kautta liikuttamaan täysiverisen CNC-koneen akselia, vaihtamaan työkaluja ja jopa jyrsimään kappaletta!

Tule siis tutustumaan digitaalisen kaksosen hienouteen sekä mahdollisuuksiin auttaa koneenrakentajaa toteuttamaan entistä laadukkaampia erikoiskoneita teollisuudelle. Digikaksosen monia etuja olemme jo aiemmin esitelleet blogissamme Digitaalinen kaksonen Metecnon menetelmäksi. On selvää, että digitaalista kaksosta hyödyntävät yritykset tulevat tulevaisuudessa saamaan koneinvestoinnistaan paljon enemmän irti.

Digitaalisen paneelin lisäksi pääset kokeilemaan myös sen fyysistä vastinetta, aitoa SINUMERIK ONEn ohjauspaneelia. Vasta aivan hiljattain esitelty SINUMERIK ONE on Siemensin uusin, älykäs innovaatio, jolla voidaan toteuttaa lukuisa määrä erilaisia ideoita koneenrakennuksen ulkopuoleltakin.

Saat osastollamme tietenkin myös tilaisuuden keskustella asiantuntijoidemme kanssa muun muassa siitä, mitä CNC-työstökoneen ohjelmoinnissa tulee ottaa huomioon, mistä CNC-erikoiskoneen mekaniikkasuunnittelu käynnistyy ja tietenkin, miten Metecno Oy voisi konkreettisesti auttaa yritystäsi optimoimaan tuotantoaan.

Koska samaan aikaan pidetään myös hitsausalan Nordic Welding Expo -tapahtuma, keskustelemme mielellämme myös innovatiivisten MeteCNC® Laserhitsauskoneen ja Hitsauskiekkosorvin käyttömahdollisuuksista.

Tule myös katsomaan Konepaja 2022 -messuvideomme paikan päällä. Videolle hienon ääniympäristön on luonut Panphonics Sound Shower -kaiuttimillaan.

Nähdään siis messuilla ständillämme E 511!


Metecno Oy:n kesäpäivä 2022

29.08.2022

Metecno Oy:n henkilöstö vietti yrityksen jokavuotista kesäpäivää Hämeenkyrön kansallismaisemissa elokuun viimeisenä perjantaina. Kesäinen sää suosi meitä koko tapahtuman ajan eikä projekteista puhuttu sanallakaan.

Henkilöstön näkökulmasta palkallinen virkistyspäivä on aina mieluisa tapahtuma ja kuten ennenkin, tapahtuman suurin anti oli täydellinen työstä irtautuminen.

Aamukahvien jälkeen käynnistimme omat, leikkimieliset Mete-olympialaiset. Lajeina oli laaja kirjo olympialajeja, kuten keihäänheitto sekä sellaisiksi kenties joskus laskettavia, kuten peräkärryllä lisätyn puutarhatraktorin nopeusperuuttaminen.

Lajien välillä vahvistimme kehoa ruoalla ja virvokkeilla, ja pitopalvelu huolehti viiden tähden päivällisestä taiston tauottua. Mete-kullan vei jälleen kerran työnjohto, kuvassa tyylinäyte keihään voittoheitosta.

Suuntaamme nyt virkeinä uusiin työhaasteisiin – mukavaa syksyn odotusta kaikille!


Metecno Oy ensiesittelee Konepaja 2020 -messuilla uudet innovaationsa

11.03.2020

Osallistumme Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa pidettäville Konepaja 2020 -messuille 17.-19.3.2020.

Tapahtuman teemoina ovat kehittyneimmät koneet, moderni konepaja ja rohkeat investoinnit. Tuoteryhmien keskiössä messuilla ovat Metecno Oy:n tyypilliset vahvuusalueet kuten työstökoneet, automaatio ja robotiikka.

Ensiesittelemme osastollamme E 511 kaksi kiehtovaa laitetta. MeteMAN PCS 5-700 cobottiasema Omronin yhteistyörobotilla ja sähköinen nivelpuomikevennin, MeteMAN NPK 30-1600 ovat moderneja ratkaisuja teollisuuden tarpeisiin.

Rekisteröidy kävijäksi ja tule tutustumaan teollisuuden erikoiskonevalmistajan uusimpiin ratkaisuihin!

Lisätietoja

Matti Metsähonkala, toimitusjohtaja
020 741 6210
matti.metsahonkala@www.metecno.fi