Teollisuusautomaatio - Referenssit

KUKA-robottisolun automaatiosuunnittelu ja keskusvalmistus

Beckhoff-sulautettu PC-ohjain toimii tässä solussa ylemmän tason ohjaimena ja turvalogiikkana. Se jakaa tehtäviä kahdelle KUKA-robotille ja huolehtii, että laitetta on turvallista käyttää. Kaikki laitteet, myös robotit, on liitetty pääohjaimeen EtherCAT-väylällä ja myös turvasignaalit kulkevat väylässä.

Metecno laati tähän projektiin sähkösuunnitelmat, teki logiikkakoodin ja valmisti keskukset sekä ohjauspulpetit.


Kaivoksen vesiautomaatio

Kaivoksien pohjalle kertyvän veden pH-taso on liian hapan, jotta se voitaisiin sellaisenaan pumpata maan pinnalle ja edelleen luontoon. Suunnittelimme logiikkakoodin ja käyttöliittymän laitteistoon, joka mittaa maanpinnalla pH-arvon ja pumppaa sen perusteella maan alla lipeää veden joukkoon. Maan alla ollaan usean sadan metrin syvyydessä ja datansiirtoon käytetään valokuitua. Käyttöliitymästä voi seurata trendejä pitkältäkin ajalta ja säätää parametrejä.


Soittokoneiston modernisointi

Tampereen Frenckellin tornikellon soittokoneisto siirrettiin kerralla nykyaikaan, kun Metecno toimitti sinne uuden sähkökeskuksen ja täysin tietokoneohjatun kellojensoittojärjestelmän. Uutta järjestelmää operoidaan kosketusnäytöltä ja siihen on helppo ohjelmoida niin tasa- kuin puoli- ja varttituntisoitotkin, vaikkapa kaikki erilaisiksi. Lisäksi voidaan soittaa erilaisia sävellyksiä kuten Tammerkosken Sillalla tai joululauluja. Yöaikaan soitot voidaan hiljentää ja yöaika onkin ohjelmoitavissa vaikka jokaiselle viikonpäivälle erikseen.

Tornissa on 23 valurautaista kelloa, joita taotaan sähkövasaroilla. Kellojen soittamat melodiat ja merkkisoitot siirretään järjestelmään miditiedostoina, joita tietokone tulkitsee lähettäen käskyjä kelloille. Näin voidaan toteuttaa soittokelloilla loputtomasti eri melodioita. Järjestelmään voidaan liittää myös koskettimet, joilla kelloja voidaan soittaa ”livenä”. Ohjaavan teollisuus PC:n kello synkronoituu satelliittiaikaan, joten soitot alkavat taatusti oikealla hetkellä.