Vuosikatsaus 2022 – Metecno Oy

Vuosikatsaus 2022

28.03.2023

Vuosi 2022 osoittautui Metecno Oy:lle ennätykselliseksi: Metecno Oy ylsi viime vuonna historiansa suurimpaan, noin 1,8 miljoonan euron liikevaihtoon. Lisäksi vuoden aikana tehdyt uudet liiketoiminnalliset sopimukset suuryritysten kanssa tekivät vuodesta erityisen.

Toimintavuotta sävytti pitkälti suurtilauksen eli robotisoidun koneistusaseman toteuttaminen Posiva Oy:lle:

”Projektimme Posivalle ei ole ollut vain puurtamista, vaan siihen on kuulunut myös paljon oivallusten tuomia palkitsevia hetkiä. Vaikka jo projektin startatessa uskoin ja tiesin meidän pystyvän viemään näinkin vaativan kokonaistoimituksen maaliin, lopputuloksen laatu hivelee insinöörin mieltä”, kommentoi toimitusjohtaja Matti Metsähonkala. ”Koneistusasema on asennusta vaille valmis, mutta mikä minusta viime vuodessa on tärkeintä; olemme kehittyneet organisaationa ja prosessitasolla entistä kyvykkäämmäksi vaativien CNC-koneiden rakentamisessa.”

Tästä erityisenä esimerkkinä Siemensin uusimman innovaation, SINUMERIK ONE -ohjausjärjestelmän, käyttöönotto. Vuoden 2022 aikana ONE-järjestelmällä tehty digitaalinen kaksonen järeästä portaalimallisesta MeteCNC® työstökoneesta on lajissaan Suomen ensimmäinen!

Jatkossa Metecno Oy voikin tarjota kaikissa uusissa CNC-koneprojekteissa asiakkaalle mahdollisuuden digitaalisesti liikutella ja jyrsiä koneella ennen sen rakennusvaihetta.