Ajankohtaista – Blogit | Uutiset | Tapahtumat – Metecno Oy

Ajankohtaista

Pakkauskone.

Ketjupussipakkauskoneen tuoteoikeudet Metecno Oy:lle

Uutinen 04.09.2020

Pitkään teollisuuden pakkauskoneita valmistanut ja myynyt Jujoma Oy:n toimitusjohtaja Juhani Ikonen on päättänyt siirtyä eläkkeelle ja samassa yhteydessä myydä suunnittelemansa ketjupussipakkauskoneen tuoteoikeudet Metecno Oy:lle. Sopimuksen mukaisesti Metecno Oy valmistaa, myy ja vastaa ketjupussipakkauskoneen tuotekehityksestä jatkossa Suomessa.

Ketjupussipakkauskoneen juuret juontavat 2000-luvun alkupuolelle, jolloin Juhani myi konetta Kepakko-nimellä. Useat messut ja ulkomaatkin tulivat tutuiksi pakkauskonetta tarvitsevia tavatessa. Jujoma Oy:n palvelutarjontaan kuului pitkään myös monet muut tuotteet, mutta lopulta syntyi päätös keskittää yrityksen voimavarat vain ketjupussipakkauskoneeseen vuonna 2012. Pitkän kehitystyön tuloksena vuonna 2009 lanseerattu pakkausratkaisu on löytänyt hyvän jalansijan pakkausmarkkinoilta ja tarve ratkaisun valmistukselle on kasvava.

”Kone itsessään on yksinkertainen, huoliteltu ja tehokas, mutta kuten kaikki muutkin laitteet, sitä pitää oppia käyttämään, säätämään ja huoltamaan. Vaikka luovunkin itse tuotteesta, jatkan vielä koneiden käyttö-, huolto- ja varaosapalvelua”, tuumii Juhani. ”Tai no, taitaa Metecno pian saada nekin hommat”, lisää hän nauraen.

”Juhani on suunnitellut hienon koneen, jota on innostavaa lähteä edelleen kehittämään”, lisää Matti Metsähonkala. ”Kun hän katsoi meidän olevan sellainen yritys, jolle voisi luovuttaa elämäntyönsä jatkon, ei tarjotusta kunniasta voinut tietenkään kieltäytyä. Olemme jo viimeisimpään koneeseen tehneet muutamia parannuksia ja yrityksemme periaatteiden mukaisesti emme tyydy niihin, vaan jatkamme kehitystyötä jokaisen esiin nousevan tarpeen pohjalta. Noin 40 myytyä konetta kertoo määränä siitä, että kone on ratkaisuna tarpeellinen ja kiinnostava.”

Tiedustelut pakkauskoneesta

Matti Metsähonkala, toimitusjohtaja
020 741 6210
matti.metsahonkala@metecno.fi


Lue myös nämä


Metecno Oy ja Convergent Information Technologies GmbH yhteistyöhön AUTOMAPPPS-ohjelmistolla

Uutinen 18.05.2020

Lue lisääAUTOMAPPPS on robottien ohjelmointiin suunniteltu ohjelmistoperhe, joka tarjoaa edistyneitä keinoja muun muassa robottien etäohjelmointiin ja reaktiiviseen robottiohjelmointiin kuten bin-picking:iin. AUTOMAPPPS mahdollistaa aiempaa nopeamman, helpomman ja jopa täysin automatisoidun ulkoisia antureita hyödyntävän robottiohjelmoinnin, mikä hyödyttää yrityksiä monin tavoin.

Ohjelmisto tukee yli 15:n robottivalmistajan tuotteita ja sen sovellusmahdollisuudet eri työprosesseissa ovat hyvin laajat: muun muassa maalaus/jauhemaalaus, hionta, kiillotus, muu pintakäsittely, merkkaus, puhdistus, korkeapainepesu, purseenpoisto, tarkastus, laadunvalvonta, työkappaleiden 3D-mittaus, bin-picking ja pick-and-place ovat prosesseja, joiden optimointiin AUTOMAPPPS on erinomainen työkalu.

Metecno Oy käyttää jatkossa AUTOMAPPPS-ohjelmistoa osana teollisuusautomaatio-, robotiikka- ja erikoiskoneratkaisujaan, sillä se mahdollistaa entistä korkealaatuisemmat ja kustannustehokkaammat lopputulokset asiakkaille. Convergent Information Technologies GmbH:n kanssa tehdyn sopimuksen myötä Metecno Oy toimii myös AUTOMAPPPS-tuotteen ja siihen liittyvien palveluiden, kuten ohjelmointi-, koulutus- ja käyttöönottopalveluiden, virallisena jälleenmyyjänä Suomessa.

Sopimus vankistaa Metecno Oy:n asemaa laadukkaana palveluntarjoajana robotiikan uusimpien sovellusten parissa/integraattorina. Ennen kaikkea sopimus parantaa Metecno Oy:n edellytyksiä auttaa yrityksiä tehostamaan tuotantoaan laajasti robotiikan keinoin.

Lue lisää AUTOMAPPPS-ohjelmistosta: http://convergent-it.com/


Metecno Oy ensiesittelee Konepaja 2020 -messuilla uudet innovaationsa

Tapahtuma 17.03.2020

Lue lisää


Metecno Oy Konepaja 2020 -messuilla.
Osallistumme Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa pidettäville Konepaja 2020 -messuille 17.-19.3.2020. Tapahtuman teemoina ovat kehittyneimmät koneet, moderni konepaja ja rohkeat investoinnit. Tuoteryhmien keskiössä messuilla ovat Metecno Oy:n tyypilliset vahvuusalueet kuten työstökoneet, automaatio ja robotiikka.

Ensiesittelemme osastollamme E 511 kaksi kiehtovaa laitetta. MeteMAN PCS 5-700 cobottiasema Omronin yhteistyörobotilla ja sähköinen nivelpuomikevennin, MeteMAN NPK 30-1600, ovat moderneja ratkaisuja teollisuuden tarpeisiin. Rekisteröidy kävijäksi oheisesta linkistä ja tule tutustumaan teollisuuden erikoiskonevalmistajan uusimpiin ratkaisuihin! Rekisteröidy tästä

Lisätietoja

Matti Metsähonkala, toimitusjohtaja
020 741 6210
matti.metsahonkala@metecno.fi


Omronin yhteistyörobotit jatkossa Metecnolta

Uutinen 02.03.2020

Lue lisää


Omronin yhteistyörobotit Metecnolta.
Metecno Oy ja Omron Electronics Oy ovat solmineet kumppanuussopimuksen yhteistyörobottien toimittamisesta teollisuuteen osana tehokkaita, turvallisia kone- ja automaatioratkaisuja. Yhteistyöroboteilla on paljon potentiaalia tehostaa ja ketteröittää erikokoisten yritysten tuotantoa. Omronin TM-sarja tarjoaa entistä parempia ominaisuuksia robotiikan hyödyntämiseksi yrityksissä. Metecno Oy on sopimuksen myötä Pirkanmaan ja Satakunnan alueella yksi harvoista konevalmistajista, joka integroi Omronin laadukkaat cobotit osaksi yritysten tuotantoympäristöä.

Lisätietoja

Matti Metsähonkala, toimitusjohtaja
020 741 6210
matti.metsahonkala@metecno.fi


Metecno Oy toimittaa Konecranesille robottisolun

Uutinen 05.12.2019

Lue lisää


Robottisolu sopimus.
Metecno Oy ja Konecranes, maailman johtava nostolaitteiden valmistaja, ovat tehneet sopimuksen robottisolun kokonaistoimituksesta yhtiön Hämeenlinnan tuotantotehtaalle. Robottisolu sisältää kaksi robottia, kaksi konenäköjärjestelmää sekä puristimen ja laakerimakasiinin eli kaksi MeteMAN®-erikoiskonetta.

MetePRE®-esisuunnittelu robottisolusta on jo valmistunut ja solun varsinainen suunnittelu käynnistynyt. Projektin arvioitu valmistuminen on syksyllä 2020.

Sopimus vahvistaa Metecno Oy:n tavoitetta ja asiantuntijuutta toimia teollisuuden erikoiskonevalmistajana vaativissa projekteissa.

Lisätietoja

Mikko Similä, projektipäällikkö
020 741 6213
mikko.simila@metecno.fi

Esisuunnittelu – teollisuuden kone- ja automaatioratkaisun kivijalka

Blogi 1.11.2019

Lue lisää

Esisuunnittelu on keskeinen osa koneenrakennuksen ja automaatioratkaisun suunnitteluprosessia. Esisuunnittelun päätavoite on tuottaa luotettava, laadukas ehdotus asiakkaan ongelman ratkaisemiseksi ja yrityksen tuottavuuden parantamiseksi. Ennen kuin itse konetta, kokoonpanoa tai tuotantosolua lähdetään suunnittelemaan, on tärkeää kartoittaa investoinnin kannattavuus ja sen toteuttamisvaihtoehdot. Etukäteen huolella mietitty kokonaisratkaisu ehkäisee tavanomaisen projektin aikana syntyvät muutostarpeet, jotka toteutuessaan merkitsevät myös huomattavia lisäkustannuksia.

Erillinen esisuunnittelu on yhä kysytympi palvelu, koska se koituu asiakkaan hyödyksi. Mikäli yrityksen tarjouspyyntöön vastataan vain karkeilla teknisillä tiedoilla ja haarukoidulla budjetilla, päähuomio kiinnittyy usein investoinnin toteutuksen kokonaiskustannukseen. Kokonaiskustannus ei kuitenkaan kerro, mitä asiakas saa konkreettisesti ja miten hän hyötyy investoinnista. Nopealla aikataululla tehty ylimalkainen tarjous saattaa ohjata sekä asiakkaan että palveluntarjoajan ajatuksia suunnitelman toteutuksesta väärille urille.

Laadukas esisuunnittelu antaa paljon tietoa ja herättää luottamusta 

MetePRE - laadukas esisuunnittelu.Tästä syystä kannattaa harkita erillistä esisuunnittelua, jossa investoinnin epävarmuustekijät minimoidaan, ja päähuomio on ratkaisun teknisessä toteutuksessa ja siitä saatavissa hyödyissä. Esimerkiksi meidän oma MetePRE®-esisuunnittelu on työkalu, jonka hankkiessaan yritys pystyy muodostamaan vahvan, perustellun käsityksen siitä, onko projektin toteuttaminen tai mahdollisesti siitä luopuminen yrityksen etujen mukaista.

Joskus jo esisuunnitteluvaiheessa huomataan, että ratkaisulta toivottuja ominaisuuksia ei voida käytännössä toteuttaa halutun budjetin puitteissa. Tällöin investoinnin lykkääminen tai sen suunnittelu uudelta pohjalta on aiheellista. Toisaalta, esisuunnittelu useimmiten vahvistaa ennakkokäsityksiä ja tuo varmuutta investointiprojektin käynnistämiseen. Laadukas esisuunnittelu, joka tarjoaa tarkat tekniset tiedot ja kiinteän budjetin investoinnille, vaatii aikaa, mutta antaa vastineeksi yritykselle sitä eniten hyödyttävät tiedot.

Esisuunnittelulla pystytään vastaamaan käyttäjävaatimuksiin ja asiakkaan muihin yksityiskohtaisiin kysymyksiin. Muun muassa koneen pääominaisuudet ja tarvittaessa erittely jonkin ominaisuuden toteuttamiskustannuksista, rajapintatiedot, viimeistelty layout-kuva ratkaisusta ja esimerkiksi kappaleen tahtiaika tuotannon tehokkuuden laskemiseksi ovat tyypillisiä, täsmällisiä esisuunnittelun tuottamia tietoja.

Esisuunnittelu merkitsee konkretiaa

Käytännössä 3D-mallinnus on tärkeä apuväline laadukkaan esisuunnittelun tekemisessä. Se konkretisoi suunnittelijan ajattelua ja asiakas näkee kaipaamansa ratkaisun omin silmin. Alustavat, seikkaperäiset keskustelut asiakkaan kanssa ovat myös tärkeässä roolissa ohjaten suunnittelua oikeaan suuntaan: mitä yritys tarvitsee, millaisessa tuotantoympäristössä kone toimii, minkälaisia optioita automaatiolta odotetaan tulevaisuudessa tai minkälaista takaisinmaksuaikaa investoinnilta kaivataan. Tarpeen vaatiessa esisuunnittelun aikana rakennetaan laite, jolla voidaan testata suunniteltua ratkaisua.

Eritellyt laskelmat komponenttien ja työn kustannuksista täydentävät esisuunnittelua ja mahdollistavat eri vaihtoehtojen vertailun. Esisuunnittelun tuloksena syntyvä tarjous asiakkaalle, tarkalla toimitusajalla ja kiinteällä hinnalla, antaa myös perspektiiviä tarkastella kilpailevia tarjouksia B ja C kriittisemmin. Onko niissä huomioitu palveluntarjoaja A:n esisuunnittelussa tekemät havainnot, millaisella kustannustasolla ja minkälaisin varauksin?

Yritykselle investoinnin toteutuspäätöksen tueksi esisuunnittelu on omiaan. Se on myös yksi tapa arvioida palveluntarjoajaa – miten suunnitteluprosessia on viety eteenpäin ja täyttääkö lopputulos asetetut laatukriteerit. Hyvin tehty esisuunnittelu antaa vahvan viitteen siitä, että palveluntarjoaja kykenee tarjoamaan ratkaisulle myös laadukkaan toteutuksen.


Metecno Oy:n uudet kotisivut

Uutinen 10.10.2019

Lue lisää

Tervetuloa tutustumaan Metecno Oy:n uusituille kotisivuille! Halusimme nyt hieman isommin päivittää kotisivujamme, jotta kaikille tulisi selväksi, mitä Metecno Oy on yrityksenä ja mitä kaikkea palvelutarjontamme pitää sisällään. Tietenkin pian avattava uusi toimitilamme antoi luontevan syyn uudistua digitaalisesti samalla kertaa.

Uusina asioina haluamme nostaa esille etenkin yrityksemme tarinan, mission, vision ja arvot. Ajatuksen tasolla ja yrityksen sisällä nämä teemat ovat olleet selviä, mutta julkistuksen myötä nykyiset ja tulevat asiakkaamme toivottavasti tuntevat meidät entistä paremmin.

Referenssitarinat ovat toinen selkeä uutuus, jonka haluamme jakaa asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme sivujemme kautta. Joskus hyvät yhteistyöprojektit eivät välity vain videoiden ja teknisten innovaatioiden, vaan enemmän prosessien kautta. Päästämme referenssitarinoissa asiakkaamme ääneen ja heidän näkemyksensä kenties kertovat enemmän kuin mitä voimme itse kertoa.

Myös tämä Ajankohtaista-osio on jotain, mitä entisillä kotisivuillamme ei ollut. Toki tulemme jakamaan sisältöä toiminnastamme sosiaalisen median kanavissa kuten ennenkin, mutta kaikkien uusimpien uutisten ja kirjoitusten löytyminen samasta paikasta on varmasti joillekin mieluisa palvelu.

Yrityksenä pyrimme olemaan avoin ja luotettava toimija, jonka toiminta kestää tarkemmankin tarkastelun. Kotisivujen uudistuksella pyrimme viestimään tarkemmin vahvaa haluamme suunnitella ja rakentaa erilaisia erikoiskoneita. Vielä kerran tervetuloa ja toivottavasti viihdyt sivuillamme hyvin!

Metecnon messuosasto AE-tapahtumassa 2019.